De voordelen van een DAM-systeem (Digital Asset Management) zijn legio. Je creëert, beheert, deelt en archiveert al je bestanden (assets) vanaf één centraal en veilig platform. Alle huisstijl bestanden van je organisatie of van je merk heb je vanaf één centrale plek inzichtelijk en onder controle.

1. Bestanden zijn gemakkelijk te vinden

Hoe vaak zoek je niet eindeloos naar een bestand dat haast onvindbaar lijkt? Niet omdat je verkeerd zoekt maar omdat de archivering niet logisch is. Of voor iedereen in de organisatie weer verschillend. Met een DAM systeem verhelp je dit tijdverlies doordat je werkt in je eigen online omgeving waar alle bestanden altijd te vinden zijn voor alle collega’s. Het gebruik van tags en het georganiseerd met mappen werken zorgt ervoor dat het gewenste bestand zeer snel in beeld is.

2. Efficiënter werken

Minder tijd kwijt zijn met het zoeken van de juiste bestanden betekent meer tijd hebben om creatief of marketingtechnisch voor je project/campagne aan de slag te gaan. Dubbele winst; geen ergernissen meer maar bezig zijn met jouw uitdagingen binnen de organisatie. Meer efficiency betekent én snel tijd én snel geld terug verdienen.

3Altijd het juiste bestand

De voorbeelden zijn talrijk; ‘sorry, het verkeerde bestand gebruikt…’ Logisch wanneer er zoveel verschillende mensen aan hetzelfde bestand werken of er geen duidelijk versiebeheer is. Dit voorkom je wanneer je een eigen Digital Asset Management gebruikt. Heb je namelijk een nieuwe versie van een bestand? De juiste versie, last-minute aanpassingen of correcties aan de huisstijl leveren geen verrassingen meer op wanneer je met je eigen DAM werkt.

4. Consistente branding

Iedereen in de organisatie werkt in het zelfde Digital Asset Management systeem. Hierdoor is iedereen altijd ‘on-brand’, waardoor huisstijl uitingen en het juiste gebruik van het merk geborgd zijn. Geen hinder meer van lage resolutie afbeeldingen, een verkeerd lettertype of een verouderd beeld van enkele jaren geleden. Alleen nog de juiste brand-assets.

5. Intern en extern delen met gebruikers en partners

Vanuit een Digital Management Systeem zijn niet alleen alle bestanden gemakkelijk intern te delen maar met het grootste gemak ook met externe partners. En dat zonder eerst een uitstap te moeten maken naar een extern programma zoals e-mail. Het DAM-systeem zorgt ervoor dat de beelden op een overzichtelijke manier te bekijken zijn door jouw partner.