ROC Friese Poort

Gestructureerd werken met een Digital Asset Management systeem.

ROC Friese Poort

Gestructureerd werken met een Digital Asset Management systeem.

Over de organisatie

Op de website van ROC de Friese Poort zijn missie en waarden helder geformuleerd: ‘We zijn een christelijk ROC en voelen ons mede vanuit die traditie sterk betrokken bij onze studenten en alle partners in onze omgeving. Deze betrokkenheid geven we op een open en moderne wijze vorm.’ Daarbij wil de organisatie vooroplopen bij de ontwikkelingen in het werkveld. Drie perspectieven geven daarbij richting in het aangeboden onderwijs: het werkveld is constant in beweging en onderhevig aan sterke verandering, een groeiende behoefte aan zin- en betekenisgeving in de maatschappij en als derde speerpunt een nauwe samenwerking met veel partners om ontwikkelingen binnen school te halen.

Er worden op 12 vestigingen van de ROC Friese Poort communicatie- en marketing uitingen bedacht en gemaakt.

De uitdaging 

De wens groeide om vanuit Leeuwarden alle vestigingen te faciliteren met een overzichtelijke database met daarin alle beelden, documenten en zelf te maken uitingen voor alle offline en online marketing communicatie. Daarnaast wilde men de communicatie via social media en met de screens in diverse gebouwen vanuit dezelfde database regelen.

De oplossing 

Smooth Publish heeft in samenwerking met ROC Friese poort een gestructureerde Digital Asset Management portal ingericht. Alle medewerkers met een autorisatie kunnen gebruik maken van de database en kunnen aan de hand van eigen templates snel zelf een communicatie uiting maken. Door een geavanceerde koppeling via de narrow-casting module kan de marketingmedewerker met een paar muisklikken elke communicatie uiting ook direct op de screens plaatsen.