GGD Fryslân

Snel huisstijl uitingen kunnen opmaken en verbetering in onderlinge communicatie.

GGD Fryslân

Snel huisstijl uitingen kunnen opmaken en verbetering in onderlinge communicatie.

Over de organisatie

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. De GGD Fryslan richt zich o.a. op de infectieziektebestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Verder wordt de Friese burger via de gemeenten door de GGD Fryslan geïnformeerd over allerlei gezondheidsaspecten. De GGD Fryslan werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen en doet dit vanuit vanuit drie regio’s, ondersteund door een team Beleid en de CDO (Centrale Dienst en Ondersteuning)

Er worden bij de GGD Fryslan in Leeuwarden door verschillende medewerkers en afdelingen aan marketing en specifieke doelgroep communicatie gewerkt.

De uitdaging

De GGD Fryslan wilde voor alle doelgroep communicatie een gestroomlijnder proces. Doelstellingen daarbij waren ook een betere afstemming tussen diverse personen en afdelingen en een grotere efficiency in alle communicatie en marketing werkzaamheden.

De oplossing

Aan de hand van een storyboard heeft Smooth Publish voor GGD Fryslan alle processen in kaart gebracht en een Smooth Publish platform ingericht in de huisstijl van GGD Fryslan.

Elke gebruiker met een toegang kan de database raadplegen en snel een communicatie uiting maken. Naast gemakkelijk communicatie uitingen opmaken zijn de lijnen tussen de gebruikers ook verkort en is de communicatie onderling verbeterd.