Biblionet Drenthe

Snel nieuwe publicaties maken en bestellen.

Biblionet Drenthe

Snel nieuwe publicaties maken en bestellen.

Over de organisatie

De Drentse bibliotheken en Biblionet Drenthe trekken samen op. Biblionet Drenthe vervult twee rollen en is zodanig ingericht dat die twee rollen duidelijk gescheiden zijn. Enerzijds is Biblionet Drenthe de provinciale ondersteuningsinstelling (POI) voor alle Drentse bibliotheek in twaalf gemeenten, anderzijds vormt Biblionet Drenthe de backoffice voor bibliotheken in negen gemeenten. De doelen zijn helder in drie hoofdpunten samengevat: Drenthe leert en ontwikkelt, Drenthe leest, heel Drenthe doet mee.

Er word op veel verschillende plekken en door verschillende medewerkers aan communicatie en marketing ondersteuning gewerkt.

De uitdaging 

Biblionet Drenthe wilde uniformiteit in de uitstraling maar zeer zeker ook efficiency in alle communicatie werkzaamheden.

De oplossing 

Biblionet Drenthe werkt met een eigen Smooth Publish omgeving. De medewerkers kunnen altijd en overal inloggen en hebben daarmee toegang tot een georganiseerde backoffice. Iedereen met een inlog kan zien wat hij of zij zelf heeft gemaakt en kan de historie gemakkelijk nalopen. Aan de hand van eigen templates is het nu mogelijk heel snel een nieuwe publicatie te maken en deze door te sturen naar een leverancier die aan het Smooth Publish platform is gekoppeld.